Elisabeth
 

In Wenen op een podium staan is een droom van vele musicalmensen.


Daar komen is niet zo eenvoudig.

Voor dat mijn arbeidsovereenkomst met de “Vereinigte Bühnen Wien” op de mat viel, was ik voor drie verschillende musicals, welgeteld negen keer naar Wenen gevlogen voor een auditie.


Maar dan uiteindelijk in het “Theater an der Wien” staan, het theater waar

“Der Sauberflöte” van Mozart Premiere vierde, waar Beethoven zelfs jaren gewoond heeft, het blijft het hoogtepunt in mijn carrière.


En in een voorstelling als Elisabeth, het successtuk van Michael Kunze en Sylvester Levay, het zijn allemaal dromen die uitkomen.


Hoewel al enige Duitstalige producties achter mij, mocht ik de rol van Keizer Franz Joseph pas spelen na intensieve spraaklessen.


Leuk om mee te maken; de doorbraak van Serkan Kaya, oorspronkelijk gecast als 2e bezetting, moest hij, door een ongeluk van Thomas Borchert, in de repetitietijd inspringen voor een doorloop. Die hij vervolgens zo goed volbracht (zeg maar briljant..) dat hij prompt de eerst bezetting kreeg.


Ook bijzonder, de Hard-Rock zanger Máté Kamarás als de Dood.

Maar wel voor bijna elke show, nog even, vol bewondering luisteren naar de veel ingetogener interpretatie van de hollandse Dood, Stanley Burleson.


Ach, Wenen, stad der Cultuur. Ooit zal ik wederkeren...

 
foto’sFotos.html

Ensemble


Sigrid Branstetter, Jacqueline Braun, Katharina Dorian. Lisette Groot, Nadine Hammer, Kerstin Ibald, Ruth Kraus, Tina Schöltzke, Björn Breckheimer, Fernand Delosch, Noud Hell, Robert D. Marx, Lukas Permanschlager, Jochem Feste Roozemond, Steven Seal, Henrik Sehnert, Melanie Gemeiner, Kevin Hudson, Claudia Kraxer, Giuliano Mercoli, Rita Sereinig, Ákos Tihanyi


Swings


Kathleen Bauer, Silke Braas, Rob Fowler, Karten Kammeier, Roman Straka, Suzan Zeichner, Liane Katie Maynard

Maya Hakvoort

Serkan Kaya

Máté Kamarás

André Bauer

Else Ludwig

Jesper Tydén


Dennis Kozeluh

Susanne Panzer

Elisabeth        

Luigi Lucheni

Der Tod

Kaizer Franz Joseph

Erzherzogin Sophie

Erzherzog Rudolf

Herzog Max von Bayern

Herzogin Ludovika

“Du möchtest alles, doch manchmal

ist wenig schon sehr viel”

“Wensen die in vervulling gaan, kun je niet meer koesteren”

                 Lennaert Nijgh